Wat kan je allemaal met kunst hangplanten?

Mogelijkheden met kunst hangplanten
 Slecht in het verzorgen van (hang)planten? Dan zijn kunst hangplanten misschien wel ideaal voor bij jou in huis, winkel, salon, studio of op je kantoor. Doordat een kunst hangplant hangt, kan je hem vaak op andere plekken gebruiken dan een normale plant. Tegenwoordig zijn er erg veel soorten kunst hangplanten en slingers te vinden. Je hebt gewoon de bekendere hangplanten als de hedera die je ook kan kennen als klimop, maar ook de meest prachtige bloeiende hangplanten. In dit artikel vind je hoe je het beste jouw interieur in kan richten in combinatie met de mooiste kunst hangplanten. Kunst hangplant op een basic tafeltje

 

Afdekken met kunst hangplanten

 

In tegenstelling tot een normale kunstplant heeft de kunst hangplant één specifieke kwaliteit: hangen! Door al dat gehang is het goed mogelijk om bepaalde plekken slim af te dekken of natuurlijk gewoon om op te fleuren. Kunst hangplanten zijn dan ook een super leuk ‘alternatief’ om groen in huis te halen.

Kunst hangplanten aan het plafond

 

Het is een trend om je hangplant aan het plafond op te hangen. Boor een gaatje in het plafond, plug erin en draai er een oogje in en je kan jouw kunst hangplant plaatsen in jouw favoriete hangende bloempot. Mag je bij jou thuis niet in het plafond boren? Overweeg dan eens om een gave houten ladder in je interieur te zetten waar je jouw hangende bloempot en kunst hangplant in/aan maakt. Zo’n hangende kunstplant in jouw ruimte zorgt voor een unieke, jungleachtige, sfeer doordat de plant van boven naar beneden bungelt.

Kunst Hedera Helix hangplant in vakkenkast
 

Op of in je meubels

 Wil jij je meubels wat opfleuren? Dan zijn kunst hangplanten de perfecte keuze. Het kan het zijn dat je meubels in een specifieke ruimte wat basic of misschien wat saai ogen. Zo zie je de foto’s in dit artikel waarbij een basic wit tafeltje een stuk fancy’er wordt door het toevoegen van een groene topper. Daarnaast brengt de hedera kunst hangplant een stuk meer leven in de mooie strakke vakkenkast.

Scheurtjes, plintjes, kabelgoten etc.

Iedereen heeft er wel eens last van: een meubelstuk met een krasje, een scheurtje in de muur of simpelweg een (verf)vlekje. Met een kunsthangplant kun je dit soort ‘oneffenheden’ creatief wegwerken. Natuurlijk is het niet alleen wegwerken, je creëert er ook nog eens een groene en levendige uitstraling mee in huis. Win-win voor jou en jouw ruimte!

Kunst hangplanten: ideaal voor je badkamer

Kunst hangplanten nemen het niet zo nauw met hun leefomgeving in tegenstelling tot echte hangplanten. Bij echte planten dien je rekening te houden met zonlicht, vochtigheid, temperatuur, voeding etc. Dat maakt een echte plant verre van ideaal om jouw badkamer te vergroenen. Gelukkig bieden we bij PrettyPlants de mooiste namaakplanten aan, zo ook kunst hangplanten voor in jouw badkamer. Creëer een tropische, jungleachtige sfeer door hangplanten aan jouw plafond of muur te hangen. Denk er ook eens over na om een hangplantje op je (shampoo)plank neer te zetten. Waan jij jezelf in de toekomst in je eigen tropische badkamer, of ga jij badderen met uitzicht op je (urban) jungle? Neem dan een kijkje bij onze Kunst hangplanten collectie!

Kunst hangplanten voor op je werk of in de winkel

Of je nou te maken hebt met klanten of met collega’s, een beetje groen wordt iedereen toch vrolijker van? Een beetje groen kun je ideaal creëren door creatief om te gaan met kunst hangplanten. Het eerste voordeel hiervan is dat kunst hangplanten volledig zelfvoorzienend zijn, je hoeft ze dus niet te verzorgen. Niet alleen zelfvoorzienend, ook zijn kunst hangplanten niemand tot last. Bij kunstplanten is van allergieën geen sprake, wel zo handig als je klanten en collega’s over de vloer krijgt. Kunst hangplanten zijn dan ook handig om juist de plekken op te fleuren die normaal een beetje vergeten worden. Denk aan de balie, kassa, garderobe, receptie of simpelweg tussen je producten door. Kortom. Je kunt er alle kanten mee op, maar één ding is zeker met de kunst hangplanten van PrettyPlants wordt jouw ruimte een echte topper! 😉

Kunst wandmatten voor aan de muur

Niet per sé een hangplant, maar zeker het noemen waard: kunst wandmatten. Met een kunstplanten wand creëer jij eenvoudig een ware groene oase in jouw ruimte. Het leuke is dat je sommige wandmatten zowel binnen als buiten kan gebruiken, zo kan je bijvoorbeeld ook jouw inpandige balkon voorzien van prachtig groen. Wanneer je buiten een kunstplanten wand wil creëren controleer dan altijd even of het specifieke product een UV-label heeft, zo weet je zeker dat het product geschikt is voor buiten. Doordat er vele wandmatten zijn met gelijke afmetingen kan je er voor kiezen om te mixen en matchen zo ontstaat er een nog natuurgetrouwer “schilderij” op jouw wand.

Een wand vol kunstplanten op kantoor is ook een uitstekende manier om de ruimte meer tot leven te brengen en de werkomgeving nog prettiger te maken, dus zeg eens.. heb jij nog ergens een saaie muur over? Wil je nou een grote hoeveelheid afnemen, neem dan contact op met ons op via info@prettyplants.nl dan kunnen we samen de mogelijkheden bespreken.

Volgende lezen

Voordelen van kunstplanten
Decoreren met kunstplanten in situaties

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.