Hoe onderhoud je kunstplanten?

Tips voor het onderhouden van kunstplanten

Kunstplanten zijn een perfecte manier om jouw ruimtes groener te maken zonder je zorgen te maken over water geven, voldoende zonlicht of overpotten. Zo geniet je dus altijd van prachtig groen zelfs als je geen groene vingers hebt. Helaas ontkom je er bij kunstplanten ook niet aan ze af en toe een kleine beetje aandacht te geven om ze mooi en stralend te houden. In deze blog geven we jou een aantal handige tips om jouw kunstplanten altijd te laten shinen!        

Waarom is onderhoud belangrijk?

Kunstplanten hebben uiteraard minder zorg nodig dan echte planten, maar ook kunstplanten ontkomen niet aan dat laagje stof naar verloop van tijd, waardoor ze hun glans verliezen. Als jij je kunstplanten regelmatig onderhoudt dan zullen ze er altijd levendig uitzien.  Hierbij delen we een paar handige tips om jouw kunstplant in topconditie te houden:

Regelmatig afstoffen

Gebruik een zachte doek, een kleine swiffer of een plumeau om het stof van de bladeren te vegen. Gaat het om een kwetsbaar oppervlak kan je er zelfs voor kiezen bijvoorbeeld een make-up kwastje te gebruiken. We raden je aan dit één keer per week te doen, zodat je optimaal kunt genieten van de schoonheid van jouw plant. Uiteraard is iedere ruimte anders, dus zoek uit wat voor jouw ruimte de juiste frequentie is.

Stofzuigen

Zorg ervoor dat je jouw huis of kantoor sowieso goed schoon houdt door regelmatig stof te zuigen. Voor kunstplanten die tegen een stootje kunnen zou je ook de stofzuiger kunnen gebruiken met een zacht borstel opzetstuk. Zorg er wel voor dat de stofzuiger niet op de hardste stand staat, zo voorkom je beschadiging van jouw plant.

Poetsen
Wanneer je kunstplant eenmaal goed is afgestoft kan je jouw kunstplant ook even goed reinigen. Zo kan je de bladeren van jouw plant een beetje oppoetsen met een mengsel van warm water met een druppeltje afwasmiddel. Is je plant al wat ouder of is hij echt dof, dan kan je er ook voor kiezen om je kunstplant schoon te maken met een droge doek met een druppeltje babyolie, zo krijgt jouw kunstplant zijn glans weer terug. Zo kan je nog langer genieten van jouw kunsttopper.

Laat de bladeren van jouw kunstplant altijd stralen

Kunstplanten en zonlicht

Kunstplanten hebben natuurlijk geen zonlicht nodig, zo kun je ze overal neerzetten waar jij maar wilt. Zo zet je gerust een palm of olijfboom op een donkere plek, zonder dat hij dood gaat. Wil jij er echter voor zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van jouw kunstplant, dan is het wel raadzaam hem niet in direct zonlicht te plaatsen. Wanneer een kunstplant te lang in direct zonlicht staat dan tast UV-straling de materialen van de kunstplant aan en zullen de kleuren vervagen. Wij zouden je dus adviseren kunstplanten uit direct zonlicht te halen of anders te kiezen voor een UV-beschermende spray. Deze spray kan je helaas niet bij ons verkrijgen.

Nog een paar handige tips

Tot slot delen we nog een paar handige tips

Behandel je kunstplant met liefde

Een kunstplant kan zeker tegen een stootje, maar het is wel handig dat je alsnog een beetje voorzichtig bent met het schoonmaken van je nepplant. Pas dus op met bijvoorbeeld chemische middelen of de verschillende koppen van je stofzuiger. Let ook op bij het buigen van de stelen en bladeren dat je dit voorzichtig doet, zodat je niet kapot maakt.

Let op met huisdieren

Huisdieren kunnen nieuwsgierig zijn naar die mooie groene aanwinst. Pas dus op dat jouw huisdier niet aan de kunstplant gaat knagen of er misschien mee aan de wandel gaat.

Kies voor kwaliteit

We adviseren je te kiezen voor kwalitatief goede kunstplanten. Ze zijn misschien wel wat prijziger, maar ze hebben wel een meer realistische uitstraling en gaan vaak langer mee dan een goedkope variant.

We hopen dat je met deze tips klaargestoomd te hebben voor het goed onderhouden van jouw kunstplanten. Mocht je toch nog vragen hebben kan je ons altijd contacten via telefoon, mail of via onze social media kanalen.

Hieronder nog een korte video over onderhoud:  

Volgende lezen

3 verschillende kunstplanten in dezelfde situatie

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.