De 10 voordelen van een kunstkerstboom

3 Kunstbomen

De gezelligste tijd van het jaar, kerst! Voor vele huishoudens hoort daar een prachtige kerstboom bij. Het is dan ook niet voor niets dat de kerstboom centraal staat bij eenieders kerstversieringen. Wanneer je dus kiest voor een kerstboom, is het natuurlijk van groot belang dat jouw boom er mooi en verzorgd bij staat. Mooi, verzorgd en het liefst met talloze decoraties en lampjes. Bij het uitzoeken van zo’n boom kom je dan voor het dilemma te staan: ga ik voor een kunstkerstboom of een echte variant. In dit artikel lichten we 10 redenen uit waarom een kunstkerstboom voor jou de beste keuze is.

Prijs

Niet algeheel onbelangrijk natuurlijk, de prijs. Omdat kunstkerstbomen jaar in, jaar uit te gebruiken zijn valt je eenmalige investering uiteindelijk goedkoop uit. Afhankelijk van het type en de grootte die je kiest kan een kunstkerstboom al minder kosten dan een echte variant. Zelfs een duurdere kunstkerstboom zal uiteindelijk goedkoper zijn op de lange termijn. Mocht je dus de kosten willen drukken tijdens de feestdagen, dan zal een kunstkerstboom een verstandige keuze zijn.

Gemak

Geen verzorging, geen moeite met opzetten, geen uitvallende naalden, geen vieze vloer. Klinkt dat niet ideaal? Dan is een kunstkerstboom de oplossing. Als je eenmaal je boom van zolder hebt gehaald en hem hebt opgezet heb je er verder geen omkijken meer naar. Behalve dat je deze natuurlijk nog wel moet decoreren, maar ook dit zal een stuk makkelijker gaan, omdat je hier ook geen last hebt van uitvallende naalden. Nu maar hopen dat de kerstman de cadeautjes eronder komt leggen.. 😊

Vervoer

Het makkelijke van een kunstkerstboom is dat als je deze eenmaal in huis hebt, na een gemakkelijke online bestelling, je deze alleen maar uit de doos hoeft te halen in weer op hoeft te zetten. Daar komt nog bij kijken dat kunstkerstbomen relatief licht zijn. Deze kun je dus gemakkelijk weer opbergen in de garage, op zolder of gewoon in de kast. Iedereen die wel eens een echte kerstboom heeft gehad weet wat voor een ramp het kan zijn om dat lompe ding je auto in te tillen. Vervolgens word je ook nog opgescheept met een laag modder en naalden in je auto.

Weggooien

Weggooien? Dat is verleden tijd. Je kunstkerstboom hoef je namelijk nooit weg te gooien. Waar je bij een echte boom weer wordt opgezadeld met een ritje in de auto. Dit kost dus alweer meer tijd en meer rommel om op te ruimen.

Uithoudingsvermogen

Als je besluit je kerstboom pas laat in het jaar op te zetten, dan zou een echte kerstboom geen probleem zijn. Wil je echter je kerstboom lekker vroeg opzetten, simpelweg omdat het zo gezellig is en staat, dan is er een kans dat je echte kerstboom het niet vol gaat houden tot de feestdagen. Echte kerstbomen verkleuren en worden zwakker overtijd. Een kunstkerstboom wordt niet getroffen door deze kwaaltjes. Je kan deze dus zo vroeg opzetten als jij wilt en wat ons betreft mag je hem ook het hele jaar laten staan. 😉

Allergieën

Het fenomeen kerstboomsyndroom is in Nederland nog vrij onbekend, toch lijden veel mensen eronder. Het kerstboomsyndroom dankt zijn naam uiteraard aan de kerstboom, maar deze is niet de enige schuldige. De allergie ontstaat namelijk door de schimmels die groeien op de takken van de boom. Deze schimmels reproduceren zich extra snel wanneer zij – en dus de boom – in een warme binnenruimte staan. Niet ideaal dus. Meer dan 50 schimmels zijn reeds aangetroffen op kerstbomen. Deze schimmels kunnen verkoudheidsklachten, griepverschijnselen en astma-aanvallen veroorzaken. Funest dus voor astmapatiënten en allergiegevoelige mensen. Gelukkig biedt een kunstkerstboom hiervoor de oplossing.

Huisdieren

Ook jouw geliefde viervoeter heeft last van echte dennennaalden. Met name voor je hond kan het gevaarlijk zijn. Speelse en nieuwsgierige honden willen nog wel eens denken dat de kerstboom een smakelijk hapje of speeltje is. Nadat zij hierin bijten krijgen ze dennennaalden binnen, deze bevatten stoffen die voor honden giftig zijn. Ook de puntigheid van de naalden kan veel pijn veroorzaken in de bek van je hond. Met een kunstkerstboom zal jij en je hond hier geen last van ondervinden.

Uitstraling

Waar het moeilijk kan zijn om een geschikte kerstboom te vinden die in jouw ruimte past. Ondanks het grote aanbod echte bomen. Natuurlijke kerstbomen kampen met een gebrek aan symmetrie en zijn vaak erg wijd aan de onderkant en kaal aan de bovenkant. Hierdoor kan het lastig zijn om geschikte, mooie boom voor jouw ruimte te vinden. Kunstkerstbomen hebben hier geen last van, deze zijn te allen tijde symmetrisch en zeker niet kaal aan de bovenkant. Bijkomend voordeel is dat de maat van een kunstboom nooit afwijkt. Zo weet je precies hoeveel ruimte jouw boom in beslag gaat nemen.

Online Bestellen

Een extra voordeel van het kopen van een kunstkerstboom is dat dat tegenwoordig allemaal gemakkelijk online kan. Zo ook bij PrettyPlants. Wij bieden verschillende soorten en maten kunstkerstbomen aan en het gemak hiervan is dat het gewoon de volgende dag thuis bezorgd wordt. Waarom zou je dan nog die trip naar het tuincentrum maken?

Gemakkelijk Decoreren

Zoals eerder genoemd zijn alle kunstkerstbomen symmetrisch. Dit maakt het ook een stuk makkelijker om jouw kerstboom te versieren. Zeker wanneer je weinig ruimte hebt is het makkelijk als je een lichte, stabiele, verplaatsbare kunstkerstboom hebt staan. Je kan de stam van je kunstkerstboom namelijk gewoon vastpakken en de boom in zijn geheel verplaatsen. Ook de naalden zullen jou niet prikken wanneer jij je mooiste kerstballen aan het ophangen bent.

 

Volgende lezen

Voordelen van kunstplanten

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.